rövid és érdekes (esetleg humoros) bejegyzések

Német mindennapok

Német mindennapok

Egy félresikerült traffipax átverés

2015. november 13. - Statler & Waldorf

 

Bizonyos körökben rendkívül menő dolog Németországban is a traffipaxnak beintés. Ezekből a fényképekből komolyabb mennyiség kereng a neten, némelyik (szerintem) tényleg szórakoztatóra is sikerült:

 

2.png

3.png

 

Ja, igen, mellesleg Németországban hiába is próbálnánk traffipaxként hivatkozni ezekre a fényképezőgépekre, senki nem tudná, hogy miről beszélünk, ugyanis a Traffipax csak egy, az ilyen készülékeket gyártó cégek közül, csak itthon valahogy általánosan is ez a név honosodott meg.

A Google-be az „ungültige Blitzerfotos” kifejezést érdemes a képkereséshez bepötyögni. Zárójel bezárva.

 

1.pngholdtölte

A műfaj lényege – nyilván – hogy a rendszámtáblát meg mindenféle azonosításra alkalmas jegyet először el kell tüntetni a kocsiról, és aztán érdemes csak a gyorshajtást előadni – a fényképet kiértékelő rendőrök legnagyobb örömére. A dolog amennyire triviálisan hangzik, annyira el is szokták khmm. felejteni.

Dr. No”, ahogy a rendőrség is (röhögve) hivatkozik rá, Dortmundban hajtotta végre hőstettét, az egyik, 30-as zónában felállított fényképezőgép előtt húzott el 55-tel és persze a két középső ujj, mintegy elmaradhatatlan kellék, szintén jól felismerhető a képen:

 

4.pngA hátsó ülésen a kompromittáló pizzás dobozok. Ki lettek takarva, hiszen nekik is személyiségi jogaik vannak.

Meg még valami, amiről elfeledkezett a 26 éves pizzafutár, de a rendőrök aztán emlékeztették rá.

Ugyanis a pizzás dobozokat elfelejtette elrejteni a hátsó ülésről. A pizzázóban érdeklődő rendőrök számára azonnal ki is derült a futár azonossága. Nem lehetett neki olyan nagyon örömteli a pillanat, amikor a tányérsapkások kopogtattak nála.

Normál esetben ennek fényképnek 80 euró (plusz kezelési költség) lett volna az ára és egy büntetőpont, de ebben az esetben az összeg kétszeresére meg kissé hosszadalmasabb eljárásra számíthat emberünk.

 

További, traffipaxos bejegyzések a passport blogon

Traffipax 1: a rendőrök szemszögéből
Traffipax 2: Sztárfotók
Traffipax 3: A fagyi visszanyal

 

Forrás

Focus.de: Raser macht sich für Blitzer-Foto völlig unkenntlich - doch er begeht einen Fehler

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemi.blog.hu/api/trackback/id/tr998076088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása